Pressmeddelande

Previa byter namn till Falck – samlar allt inom hälsa och arbetsliv under samma tak

20230119: Idag byter Sveriges största företagshälsa Previa namn. Tillsammans med Falck Healthcare och Falck Hälsopartner bildar fd Previa från idag Falck Hälsa och arbetsliv.

Jan. 19, 2023 08:00 CET

– Previa är ett varumärke känt för de flesta i Sverige, och allt det starka som Previa stått för ska vi fortsätta vara. Även om namnbytet markerar en tydlig förändring kommer vi till mångt och mycket att förbli samma företag som tidigare. Samtidigt får vi större muskler och möjligheter att utveckla oss när vi nu är helt integrerade i ett globalt hälsoföretag, säger Carina Reidler, VD Falck Sverige AB.  

Med över 1 000 experter på närmare 100 enheter över hela landet blir Falck nu Sveriges mest kompletta leverantör av tjänster inom hälsa och arbetsliv. 

– Vi vet att ett hållbart arbetsliv står högt upp på agendan för såväl arbetsgivare som arbetstagare, därför vill vi alltid kunna erbjuda det bästa utbudet tjänster för ett hållbart arbetsliv för alla. Vi kommer alltid arbeta för att ligga längst fram när det kommer till våra kunders önskemål och behov, säger Carina Reidler.   

Falck, som startade som ett räddningsbolag i Danmark, är idag ett globalt hälsoföretag med 24 000 medarbetare över världen. Falck finns i 26 länder, och genomför mer än 8 miljoner olika hälso- och akutinsatser varje år.  

Falck Hälsa och arbetsliv har en bred expertkunskap med specialister inom hälsofrämjande strategier, systematiskt arbetsmiljöarbete, organisations- och ledarskapsutveckling, krisstöd och inom rehabilitering. Tjänster levereras inom företagshälsovård, kris- och personalstöd, omställnings- och karriärtjänster och utbildningar till företag, offentlig sektor och försäkringsbolag samt primärvård och hälsotjänster till privatpersoner.  

Läs mer på falcksverige.se   

För mer information kontakta   

Peter Skald, kommunikationsansvarig, +46 (0)70 413 08 13, peter.skald@falcksverige.se 

Sandra Ahlstrand, kommunikatör, +46 (0)70 635 89 62, sandra.ahlstrand@falcksverige.se  

Affärsenhet Healthcare
Ämne Strategi

Utforska vidare